Stress en onrust

 

 

Speelt stress een grotere rol in uw leven dan u zou willen? Voor de meesten van ons is het antwoord op die vraag een volmondig JA!

Stress is een vrij universeel element van de moderne menselijke ervaring, en hoewel enige stress gepast en zelfs productief is, weten we nu dat te veel stress behoorlijk schadelijk kan zijn en onze gezondheid fysiek, mentaal en emotioneel in gevaar kan brengen.

 

 

Als eerste is belangrijk te weten wat jou stress geeft

 

Kun jij er de vinger op leggen wat jou stress geeft? En wat kun je er aan doen? Of wat zou je er aan willen doen? Hoe ga je ermee om? of Hoe kun je ermee omgaan? Dat zijn alvast heel belangrijke vragen om te beantwoorden.

 

 

Waar is je stress ooit ontstaan?

 

Zo zou het bijvoorbeeld heel fijn kunnen zijn om te kijken waar je stress ooit is ontstaan en wat je natuurlijke ‘weggetje’ is geworden om te bewandelen, waardoor er steeds stress kan ontstaan.

Een andere benadering zou kunnen zijn dat je ‘klem’ zit. We gaan er dan naar kijken wat je dan in deze ‘klem’ houdt.

Zo zijn er vele manieren van kijken naar stress. Dat noem ik een holistische benadering. Het blijkt niet de boze baas, de werkdruk of de omstandigheden te zijn die je stress veroorzaken, maar de wijze hoe je ermee omgaat. Hoe je ermee omgaat komt door omstandigheden, die ik het begin van je stress noem.

 

Het kan goed en bijzonder zijn om naar je klacht te gaan luisteren

 

Je lichaam reageert niet voor niets met klachten. Wat wil je lichaam je vertellen? Wat is er gebeurd in je leven, waardoor je reageert zoals je reageert? 

Laten we in gesprek gaan en de oorsprong voor jou ontrafelen. 

 

 

De gevolgen van overmatige stress

Als we aan overmatige stress lijden, kunnen veel systemen in het lichaam negatief worden beïnvloed: het spijsverteringsstelsel en de metabolische functie (inclusief onevenwichtigheden in het lichaamsgewicht), het cardiovasculaire systeem, het bewegingsapparaat, het zenuwstelsel, het voortplantingssysteem en het immuunsysteem. systeem. 1

Overmatige stress kan ook van invloed zijn op onze mentale en emotionele toestand, onze relaties en de gezondheid van onze botten 2 (en verwante weefsels zoals de tanden, het haar en de nagels). Stress heeft de neiging ons op systemisch niveau uit te putten, dus hoewel stress een factor is die bijdraagt ​​aan een verscheidenheid aan kwalen, wordt de invloed ervan gemakkelijk over het hoofd gezien.

Het komt erop neer dat, als je weet dat je gestrest bent (zelfs af en toe), de kans groot is dat het maken van enkele ondersteunende aanpassingen je enorm ten goede kan komen.

 

 

 

 

Maak vandaag nog uw afspraak en verban stress uit u leven!